فرهنگ سازی پیرامون حجاب در دانشگاه های اسلامی ما نیازمند آن است که فرد ضرورت های آن را بداند و در مورد فرهنگ عفت و حیا و کارکردهای متعدد فردی و اجتماعی که می تواند در جامعه علمی ما داشته باشد مطالعه کرده و آگاهی های لازم را بدست آورد و مهمتر اینکه اطلاعات کسب نموده را با بهترین و زیباترین شکل ممکن به دیگران انتقال دهد.
بعد از انقلاب شاید هیچ کس فکر نمی کرد که به این سرعت بی عفتی در جامعه ما رایج شود و طی چند سال این معضل مانند شوکی به جامعه ما تزریق شود که همه در یافتن راه علاج عاجز بمانند.
وضعیت حجاب در دانشگاه های ما بسیار وخیم شده است، البته نمی شود بدحجابی و عدم رعایت اصول اسلامی را به همه دانشجویان نسبت داد اما بی تردید غالبا بدحجابی در دانشگاه های ما حاکم شده است به گونه ای که وضعیت پوشش در سطح جامعه دانشگاهی ما از برخی از کشورهای غربی نیز زننده تر شده است.
بعضی از مسئولین بر طبل ندانم کاری می کوبند و میگویند کار فرهنگی زمان می خواهد، اما آنچه که ما طی سال های اخیر در دانشگاه ها شاهد آن بوده ایم، رشد روزافزون بدحجابی و تعمیم و گسترش آن بوده است تا جایی که در برخی موارد فقط نام دانشگاه مانده است.
چرا ام القرای جهان اسلام که باید نمادی از جامعه منتظر و ولایی باشد به چنین وضعیت اسفناکی دچار گردیده است؟ چرا باید کار به جایی برسد که برخی از دانشجویان به دلیل وضعیت بد دانشگاه ها ترک تحصیل کنند؟
بی شک اگر جامعه دانشگاهی ما در این زمینه به صورت جدی وارد نشوند و این فریضه الهی را طبق شرایطی که شرع مقدس معین نموده پیاده و عملی نسازد معلوم نیست این سیر رو به زوال تا کجا ادامه یابد و این سیل خروشان علاوه بر غیرت و عفت چه چیزهای دیگری را با خود ببرد.
جای خالی افرادی که به صورت جدی در دانشگاه های ما به معضلات و مشکلات رفتاری و پوششی افراد بپردازند واقعا احساس می شود و راهکارهای عملی، هر چند ناچیز هم که می توان در دانشگاه ها عملی ساخت در دستور کار دانشگاه های ما نیست.
اگر به این وضعیت به صورت جدی در دانشگاه ها پرداخته شود بهتر مى توان در حل این معضل در فضای اجتماعى اقدام کرد و ضمن تشویق و ترغیب دانشجویان دانشگاه ها به حفظ شؤونات اسلامى، شاهد محیطى سرشار از پاکى و صفا و اهتمام جدى به رعایت ارزش هاى اسلامى در دانشگاه ها و به تبع آن در جامعه باشیم.
عامل مهمى که ما را در مقابله با تهاجم این نوع بی فرهنگی کمک می کند توجه عمیق جامعه و دانشجویان به انجام فریضه امر به معروف و نهى از منکر است.
. تشویق دانشجویان به مطالعه و معرفی منابع صحیح، علمی و جذاب و مورد علاقه
. جلسات متعدد به مناسبت های گوناگون با موضوع فلسفه حجاب و پوشش
. استفاده از افراد زبده برای پاسخ دادن به شبهات و پرسش های دانشجویان
. تشکیل اتاق فکر و گروه های چند نفره برای ایده پردازی در مورد این مسائل
. مسابقه کتابخوانی و یادداشت نویسی در موضوعات مختلف حجاب و عفاف و غیرت
. بهره گیری از شگردهای هنری، مانند شعر، نقاشی، تله فیلم و تئاتر
. استفاده از تابلو های جذاب در دانشگاه ها و خوابگاه های دانشجویی برای ترویج این فرهنگ اسلامی حجاب
روش های دستیابی به اهداف فرهنگی خود در این زمینه را می توانید با مطالعه، تفکر، نشست ها و بحث و گفتگو با دوستان و دانشجویان دیگر، مسئولان دغدغه مند و مجموعه های متعهد و دلسوز در دانشگاه به دست آورید.
کار گروهی در عرصه فرهنگی و به ویژه عرصه عفاف و حجاب می تواند اثربخشی دوچندانی داشته باشد تا اینکه قانونی سفارشی را از وزارتخانه بفرستند و هیچ وقت هم در میدان عمل نیاید و پس از چندی از روی دیوارهای دانشگاه هم بیفتد.
نظر بدهید |